Com es comportarà el mercat de compravenda d’habitatges a Catalunya el 2025

L’alta demanda d’habitatges i l’oferta limitada continuaran sent tendències clau el 2025. S’espera que els preus dels habitatges augmentin a Catalunya i que les transaccions de compravenda es mantinguin actives. A Feliu&Franquesa t’expliquem com es comportarà el mercat immobiliari aquest any.

 

En termes generals, es considera que el mercat immobiliari està en un bon moment i que aquesta situació es reflectirà a la regió catalana el proper any. A nivell macroeconòmic, es destaca l’estabilització dels tipus d’interès, mentre que a nivell nacional s’observen canvis d’enfocament entre aquells que van impulsar el control dels preus. Es preveu que el 2025 les tendències com el flipping col·laboratiu, la tokenització d’actius i les altes rendibilitats dels préstecs garantits per béns immobles seran fonamentals per al sector.

 

La demanda a Catalunya continuarà sent forta, especialment a grans ciutats com Barcelona, ​​a causa del creixement de la població i l’arribada d’immigrants, cosa que augmenta la pressió sobre el mercat immobiliari. Es calcula que els propers 15 anys, la meitat de la nova demanda d’habitatge a Espanya es concentrarà entre Catalunya i la Comunitat de Madrid. Tot i les dificultats econòmiques i la manca de construcció de nous habitatges, els preus continuaran pujant.

 

Pel que fa a les compravendes, es preveu que augmentin si els tipus d’interès continuen baixant. El sector immobiliari continua sent un refugi contra la inflació, però cal tenir més estabilitat i polítiques clares d’habitatge. En un context de tipus més baixos i preus a l’alça, s’espera que el nombre de compravendes augmenti. Tot i això, la manca d’oferta limitarà les transaccions, tot i que hi podria haver un repunt si els tipus es continuen suavitzant i l’economia millora.

 

L’escassetat de sòl continua sent un obstacle important, amb un dèficit significatiu que dificulta la construcció de prou habitatges. Encara que hi ha terrenys disponibles per al desenvolupament, la manca d’execució en molts prolonga el problema.

 

Finalment, sembla que l’augment dels preus és inevitable, ja que l’escassetat d’oferta i els costos de finançament més baixos impulsaran els preus dels habitatges, especialment en àrees urbanes clau de Catalunya.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *