Guia completa sobre Cases Passives: Estalvia energia i viu de forma sostenible.

En un món on la sostenibilitat té cada cop més importància, les cases passives es destaquen com una solució innovadora en l’àmbit de la construcció. Aquests habitatges optimitzen l’eficiència energètica mantenint una temperatura confortable tot l’any amb un consum mínim.

Què significa exactament una casa passiva? T’ho expliquem en aquesta guia completa de Feliu&Franquesa

Què és una casa passiva?

Les cases passives, o Passivhaus, són edificacions que se centren en l’estalvi energètic i el confort tèrmic. El disseny busca reduir al màxim el consum d’energia necessari per mantenir una temperatura interior agradable i una bona qualitat de l’aire, evitant dependre de sistemes tradicionals de calefacció o refrigeració.

Com funciona una passivhaus?

L’estàndard passivhaus es basa en cinc principis fonamentals:

1. Aïllament tèrmic d’alta qualitat que s’aplica a totes les superfícies de l’edifici, minimitzant les pèrdues de calor i mantenint una temperatura estable.

2. Finestres eficients, equipades amb vidres de baixa emissivitat i marcs aïllants, permeten lentrada de llum solar, aprofitant així lenergia natural.

3. Estanqueïtat a l’aire perquè els habitatges siguin extremadament hermètics i evitar infiltracions indesitjades, cosa que millora notablement l’eficiència energètica.

4. Ventilació mecànica amb recuperació de calor (MVHR), un sistema que renova l’aire interior en extreure l’aire viciat i reemplaçar-lo per aire fresc, transferint la calor de l’aire que surt a on entra.

5. Minimització de ponts tèrmics per evitar zones on es pugui perdre energia.

Costos i beneficis
Tot i que construir una casa passiva pot requerir una inversió inicial més gran en comparació amb edificacions convencionals, aquest cost es compensa amb els significatius estalvis en consum energètic a llarg termini. Per exemple, un habitatge passiu de 100 m² pot consumir menys de 10 kWh al dia, resultant en estalvis mensuals substancials.

Cases passives a Espanya
Des de la primera passivhaus construïda a Espanya el 2009, el nombre d’edificis certificats ha augmentat. Avui dia, hi ha més de 100 habitatges d’aquest tipus al país, destacant en comunitats com Madrid i Catalunya, i també s’han construït edificis d’ús públic sota aquest estàndard, com hospitals i residències.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *