Invertir en reformes: 6 aspectes que no has de passar per alt en llogar el teu habitatge

Comprar un habitatge per llogar és una estratègia comuna per rendibilitzar estalvis, invertir en una herència o aprofitar un cop de sort. No obstant això, moltes propietats surten al mercat sense millores, cosa que en pot dificultar el lloguer o reduir el benefici. Reformar l’habitatge pot incrementar-ne el valor i el atractiu, però quan i com és convenient fer-ho? A Feliu&Franquesa et parlem de sis aspectes que no has de passar per alt en llogar el teu habitatge i invertir en reformes.

 

Avaluació inicial

Abans de reformar, és crucial determinar el tipus de lloguer: per a estudiants, turisme o llarga durada. Les necessitats varien: estudiants i turistes requereixen menor inversió en acabats, mentre que lloguers a llarg termini es beneficien de detalls de qualitat.

 

Estat de l’immoble

L‟estat de l’immoble s‟ha d‟avaluar amb un professional per evitar problemes futurs. És essencial revisar l’estructura, les instal·lacions elèctriques, lampisteria i el gas. Renovar superficialment sense abordar problemes estructurals pot resultar en reparacions costoses a llarg termini.

 

Espais clau: saló, cuina i bany

Aquestes àrees són fonamentals per revalorar l’habitatge. No sempre calen grans obres; petites intervencions, com ara pintar rajoles, canviar taulells o renovar sanitaris, poden modernitzar significativament aquests espais. Millorar l’aparença del saló amb noves pintures o acoltellar i envernissar el parquet també hi afegeix valor sense grans costos.

 

Eficiència energètica

L’eficiència energètica és important tant per a propietaris com a llogaters. Millorar la caldera, sistemes de refrigeració i aïllament, com ara canviar finestres, redueix costos energètics i augmenta el confort. Substituir bombetes per llums LED i modernitzar lluminàries pot fer l’habitatge més atractiu i econòmic de mantenir. A més, es poden aprofitar ajudes dels fons Next Generation de la UE per a aquestes millores.

 

Distribució de l’espai

Una distribució intel·ligent pot fer l’habitatge més atractiva. Menys habitacions més àmplies i lluminoses solen ser més valorades. Obrir espais, com integrar la cuina al saló, es pot convertir en un lloguer més ràpid i a millor preu.

 

Moblar o no moblar

Decidir si moblar depèn del tipus de lloguer. Per a estudiants, és imprescindible; per a lloguers de llarga durada, pot no ser necessari ja que molts llogaters prefereixen portar els seus mobles. Tot i això, oferir un habitatge moblat amb peces actuals i funcionals pot reduir la competència i accelerar el lloguer.

 

Reformar estratègicament un habitatge per a lloguer pot augmentar significativament la seva rendibilitat i atractiu, fent-lo més competitiu al mercat.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *