La demanda d’habitatges eficients creix un 30% des de l’inici de la pandèmia

La demanda d’habitatges amb eficiència energètica s’ha incrementat un 30% des de l’inici de la pandèmia. Així ho revela un estudi realitzat pel Consell General dels Col·legis Oficials d’Agents de la Propietat Immobiliària (CGCOAPI).

La pandèmia del coronavirus i el confinament de la població han provocat noves tendències en el sector residencial. Els criteris de cerca han variat, i han aparegut noves demandes per part dels compradors, que s’han traduït amb un augment del 30% en la demanda d’habitatges amb bona eficiència energètica. Segons indica l’estudi del CGCOAPI , dins dels factors més valorats, destaquen que l’habitatge tingui un rendiment elevant d’eficiència energètica i uns aïllaments acústics de qualitat.

‘La sostenibilitat és una de les tendències a l’alça del sector immobiliari en els darrers anys. Factors com l’encariment de l’energia, sumats a que els ciutadans van adquirint consciència de la importància de l’eficiència energètica a la llar, han convertit aquest paràmetre en un dels atributs més valorats per part dels compradors’, assenyala Maria Andreu, sòcia directora de la immobiliària santcugatenca Feliu Franquesa.

Per habitatge eficient, s’entén tot aquell que aprofita al màxim els recursos climàtics i energètics del mitjà on es troba, per aconseguir el confort de manera natural. Per això, redueix al màxim la seva demanda energètica i les seves emissions de diòxid de carboni i prioritza les fonts d’energies renovables, a fi de poder gaudir d’habitatges càlids a l’hivern i frescos a l’estiu, optimitzant l’eficiència de calefacció, refrigeració i il·luminació, reduint la dependència de mitjans artificials.

El certificat energètic es obligatori des de l’1 de de juny de 2013 per a poder llogar o vendre un immoble o local. A més, els immobles de nova construcció es regeixen des de 2019 per la nova normativa del Codi Técnic de Tecnificació (CTE), que obliga a reduir les necessitats energètiques de l’habitatge, i incorporar energies renovables als edificis.

Eficiència energètica, segona raó de compra d’habitatge d’obra nova

Sense anar més lluny, l’eficiència energètica és la segona raó per la qual els demandants opten per comprar en el mercat d’obra nova. Així és desprèn del l’informe ‘Perfil del comprador d’obra nova el 2021’, realitzat per Fotocasa Reserach, que situa aquest paràmetre només per sota del demandant que assenyala como a motiu per considerar l’obra nova, el fet de no tenir que realitzar reformes. ‘Actualment l’eficiència energètica té un pes molt important en la decisió de compra. Cada vegada són més les persones que estan disposades a canviar d’habitatge amb l’objectiu de tenir una llar més eficient’, afirma la sòcia directora de Feliu Franquesa.

La immobiliària, fundada l’any 2002, ofereix totes les gestions que tenen a veure amb serveis immobiliaris i jurídics, a més d’altres serveis complementaris, com l’assessorament en herències i testaments, la gestió de les plusvàlues i altres operacions bancàries associades a les gestions immobiliàries.